Lamskoteletjes met verse muntsalsa
Lamskoteletjes met verse muntsalsa
Deze lamskoteletjes worden wel heel bijzonder geserveerd, en wel met een appel-muntsalsa. De marinade voor de lamskoteletjes bestaat uit citroen, knoflook en olijfolie afgemaakt met wat versgemalen peper. Simpel maar eg lekker.
Dus indien je een keertje lam wil eten en niet al te veel vlees is dit een perfect gerecht.
Lamskoteletjes met verse muntsalsa
4 personen
10 minuten voorbereidingstijd
8 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
12 lamskoteletjes
1 citroen (bij voorkeur biologisch)
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 appel (Granny Smith)
4 blaadjes munt (verse)
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
snufje zwarte peper (versgemalen)
Bereiding
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Pers het teentje knoflook uit en roer de citroenrasp, de olijfolie en versgemalen peper naar smaak erdoor. Bestrijk de lamskoteletjes royaal met dit mengsel en laat ze 15 minuten marineren.
Schil de appel en rasp deze grof. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Schep de appel, 1-2 eetlepels citroensap, de munt en de komijn door elkaar. Voeg versgemalen peper toe en laat de salsa 15 minuten staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Verwarm een grillpan tot deze heet is. Rooster de koteletjes op hoog vuur in 4-5 minuten bruin en van binnen rosé. Keer ze pas als ze vanzelf van de ribbels van de pan loslaten. Strooi er versgemalen peper over.
Serveer op warme borden met een schep appel-muntsalsa ernaast.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥