Lamslapjes met ketjap
Lamslapjes met ketjap
75 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen)
snufje peper
3 eetlepels olie
2 uien (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
3 eetlepels natriumarme ketjap manis
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel sambal (optioneel)
snufje nootmuskaat
3 kruidnagels
3 dl natriumarme bouillon
Bereidingswijze
Dep de lamslapjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de lamslapjes in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Neem het vlees uit de pan. Fruit de uien en knoflook 3 minuten in het achtergebleven braadvet
Voeg het vlees met de ketjap, citroensap, basterdsuiker, sambal, nootmuskaat, kruidnagels en bouillon aan het uien-mengsel toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de Javaanse lamslapjes met het deksel op de pan in ongeveer 1 uur op een laag vuur gaar. Laat het stoofvocht de laatste 15 minuten inkoken.
Lekker met sperzieboontjes en basmati rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥