Lamspilaf met hazelnoten en rozijnen
Lamspilaf met hazelnoten en rozijnen
45 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g lamsboutlappen (in blokjes van 1½ cm)
500 g rijst
2 uien
75 g boter
100 g hazelnoten (blanke, grofgehakt)
50 g rozijnen
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 natriumarm bouillonblokje (runder)
snufje zwarte peper (versgemalen)
1 eetlepel muntblaadjes (fijngehakt)
Bereidingswijze
Was de rijst in een zeef onder de kraan tot het water dat eraf druipt helder is. Goed laten uitlekken. Pel en snipper de uien. Verhit 20 g boter in een diepe pan en bak hierin de blokjes lamsvlees rondom snel bruin.
Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de hazelnoten lichtbruin. Voeg de uien aan de noten toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee. Voeg de rozijnen, het vijfkruidenpoeder en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 3 minuten op een matig vuur.
Schep het rijst-mengsel op het vlees. Schenk er 8 dl water bij en voeg de bouillontabletten toe. Leg de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat het gerecht op een heel laag vuur in 20-30 minuten gaar worden. Laat de pilav nog 10 minuten afgedekt staan.
Voeg versgemalen peper naar smaak toe en roer tenslotte de munt erdoor.
Lekker met gestoofde courgette, tomaat, paprika en aubergine.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥