Lamsrack met krokante kaaskorst
Lamsrack met krokante kaaskorst
Dit gerecht met lamsrack is zeer bijzonder omdat het geen alledaagse maaltijd is. Het is een prachtige maaltijd voor een bijzonder etentje. Met de zomer op komst en alle mooie dagen die erbij komen kijken is dit een prachtig gerecht.
Lamsrack met krokante kaaskorst
4 personen
15 minuten voorbereidingstijd
20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
2 lamsracks (á 6 koteletjes)
125 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
30 g broodkruim
2 teentjes knoflook (geperst)
3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
30 g Emmentaler kaas (vers geraspt)
1 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt)
Bereiding
Laat de lamsracks kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer in een kom 75 gram zachte boter, broodkruim, knoflook, peterselie, pijnboompitten, kaas en peper door elkaar.
Dep de lamsracks met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met versgemalen peper. Verwarm de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lamsracks in ongeveer 3-5 minuten rondom goudbruin. Neem de lamsracks uit de pan en druk het kaasmengsel op het vlees. Laat de lamsracks in een braadslede midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 12-15 minuten mooi rosé garen.
Lekker met groene asperges en tagliatelle.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥