Lamsrack met sjalotten-speculaassaus
Lamsrack met sjalotten-speculaassaus
25 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
1 lamsrack (met 8 ribben)
250 g sjalotjes
1 teentje knoflook
60 g boter (of margarine)
1 eetlepel speculaaskruiden
1 dl rode wijn
1 dl fond
3 eetlepels crème fraîche
snufje peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de sjalotjes en de knoflook. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotten met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een matig vuur. Strooi de helft van de speculaaskruiden erover en voeg de wijn en de fond toe. Laat de saus op een laag vuur zachtjes koken.
Bestrooi de lamsrug met de rest van de speculaaskruiden en peper naar smaak.
Verwarm de rest van de boter en bak het vlees op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Leg het in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de crème fraîche door de sjalottensaus en serveer deze bij het vlees.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde koolraap.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥