Lamsstoofpot met dadels en amandelen
4 personen
50 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen)
300 g dadels (medium geconfijte)
1 grote ui
50 g boter
2 theelepels tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels kaneel
100 g amandelen (hele geroosterde)
citroensap
peper
Bereiding
Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. Pel en snipper de ui. Verwarm de boter in een braadpan, wacht tot het schuim is weggetrokken en de boter bruin kleurt. Zet het vuur laag. Bak het lamsvlees aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper. Haal het vlees uit de pan.
Bak de ui in de achtergebleven braadboter in 3 minuten zachtjes glazig. Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in de pan.
Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ongeveer 40 minuten). Voeg na 35 minuten de dadels en de amandelen toe en laat ze nog 5 minuten meestoven. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.
Lekker met couscous en gestoomde broccoli.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥