Lamsstoofpotje met dronken appeltjes
Lamsstoofpotje met dronken appeltjes
Dit lamsstoofpotje heeft helemaal niet zoveel tijd in de keuken nodig. De pannen doen namelijk het werk voor je. Als je alles al gesneden hebt, kan je alles in de pan doen en laat je het gerecht 1-1,5 uur sudderen.
Door de toevoeging van het bier aan het lamsstoofpotje krijg je een heerlijke smaak, we hebben oud bruin bier in het recept gezet, maar dat mag ook een ander bruin biertje zijn. Wat jij lekker vindt!
Lamsstoofpotje met dronken appeltjes
4 personen
15 minuten voorbereidingstijd
1,5 uur stoven
Ingrediënten
500 g lamsborstlappen
60 g boter
2 uien
2 eetlepels bloem
3 dl bruin bier (oud bruin)
3 dl natriumarme bouillon
3 eetlepels appelazijn
125 g appelstukjes (gedroogde)
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
snufje peper (versgemalen)
Bereiding
Bestrooi het vlees met peper. Verwarm de boter in een hapjes- of braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee. Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op een laag vuur garen. Voeg het bier, de bouillon, de appelazijn en de appelstukjes aan het vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat het gerecht in 1-1½ uur met het deksel op de pan op een laag vuur gaar sudderen.
Lekker met aardappelpuree en snijboontjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥