Melktert
Melktert
4 personen
Melktert (‘tert’ is Zuid-Afrikaans voor ‘taart’) is een traditioneel Zuid-Afrikaans dessert, het wordt ook geserveerd als gebak bij koffie en thee. Deze melktert heeft geen korst van bladerdeeg en is daarom, in tegenstelling tot de traditionele melktaart, minder zout en tegelijk nog steeds overheerlijk lekker.
3 eieren (wit en dooier gescheiden)
2 eetlepels gesmolten boter
110 gram suiker
125 gram bloem
1 theelepel (5 ml) bakpoeder
1 theelepel (5 ml) vanille-essence te koop in de supermarkt op de bakafdeling of bij toko.
750 ml melk
1 eetlepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Klop het eiwit stijf en schuimig.
Meng gesmolten boter, eigeel, suiker.
Zeef de bloem en bakpoeder door elkaar en voeg bij het botermengsel.
Roer de melk en vanille-essence erdoorheen. Goed mengen. (Wees voorzichtig om klontjes te vermijden).
Vouw het geslagen eiwit door het mengsel en giet het mengsel in een diepe taartvorm.
Strooi kaneelpoeder over de taart.
Bak meteen op 190°C gedurende veertig minuten of tot het mengsel is gestold.
Melktert kun je koud en warm serveren.
Per persoon bevat dit dessert: 27 g eiwit, 27 g koolhydraten, 62 mg natrium, 0,16 g zout, 710 mg kalium, 280 mg fosfaat.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥