Mexicaanse bladerdeeghapjes
Mexicaanse bladerdeeghapjes
35 minuten
4 personen
Ingrediënten
175 g (varkens)gehakt
1 eetlepel sesamzaad
1 sjalotje (fijngesnipperd)
snufje peper (versgemalen)
1 ei (losgeklopt)
50 g maïskorrels (uit blik)
(ongezouten) boter
1 eetlepel kruiden (Mexicaanse kruiden zonder zout)
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Meng in een kom het gehakt, Mexicaanse kruiden, sjalot, maïskorrels en een ½ ei. Breng het gehaktmengsel verder op smaak met versgemalen peper.
Vet een bakplaat in met boter. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier even grote vierkante deeglapjes.
Verdeel het gehaktmengsel over de helft van de plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de Mexicaanse bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Leg de Mexicaanse bladerdeeghapjes op een schaal en serveer deze warm.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥