Minder zout, meer smaak
Minder zout, meer smaak
Een kookboek uitgebracht door de Hart en Vaatgroep. Gezond eten is belangrijk; al helemaal voor hart- een vaatpatiënten staat in de eerste regels te lezen van het kookboek van de hart- en vaatgroep.
Gerechten zonder zout
Het kookboek bevat makkelijk te bereiden hoofdgerechten, soepen, salades, en sauzen. Maar gelukkig worden de desserts ook niet vergeten. Alle gerechten zijn bedoeld om minder zout te eten en zoals het kookboek al zegt met wel meer smaak.
Andere smaakmakers dan zout
In de inleiding wordt ook duidelijk vermeld dat zout niet de enige smaakmaker is van het eten er zijn nog zoveel andere smaakmakers. Dit boekje geeft in haar recepten tips en mooie recepten waar zout geen rol speelt, maar wel lekker eten. Ook hier staat dat we als persoon teveel zout binnenkrijgen en datw e genoeg hebben aan 1 of 2 gram per dag. Terwijl we gemiddeld zo’n 9-11 gram9 (!) per dag binnenkrijgen. In brood en kaas zit al veel zout en dus krijgen we ongemerkt al veel zout binnen op een dag.
Online te koop
Het kookboek is uitgebracht in 2011 en is online te koop via bol.com, bruna.nl of cosmox.nl al voor 9.95 euro.
Je kan het morgen al in huis hebben!
Dit kookboek is een leuk en attent cadeautje als je op bezoek gaat bij mensen die wat minder zout willen of moeten eten!
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥