Noedels met kip en mango
Noedels met kip en mango
Kan je tóch Oosterse noedels eten als je zoutarm eet? Ja, tuurlijk kan dat, als je maar oplet wat je eet en hoeveel je ervan eet. Want natuurlijk zit in ketjap en andere wolsauzen zout, maar indien je er verstandig mee omgaat en niet teveel van gebruikt is dat helemaal niet zo erg. Want het is altijd beter om zelf alles te bereiden dan iets bereid kopen. In dit recept gebruiken we natriumarm ketjap, en bevat minder zout dan de normale variant. Je kan de kip ook pocheren in gewoon water en niet in de bouillon, dat scheelt ook weer een beetje zout.
De zoetheid van de mango maakt de noedels met kip heel erg lekker!
Noedels met kip en mango
4 personen
40 minuten bereidingstijd
Boodschappenlijstje
3 kipfilets
1 natriumarm boullionblokje
50 g sesamzaadjes
400 g Japanse rijstnoedels of Chinese eiernoedels
sap van 1 limoen
1 eetl. natriumarme ketjap
1 el sesamolie
½ Spaans pepertje, fijn gesneden
1 mango in blokjes
4 bosuitjes in dunne ringetjes
½ komkommer, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
1 bosje verse koriander, grof gehakt
verse muntblaadjes, fijn gehakt
Nodig
kookpan, koekenpan
Bereiding
Breng de kip in de bouillon aan de kook. Laat deze 9 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit, maar laat de kipfilets in de bouillon afkoelen (zeker 15 minuten). Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan mooi licht bruin en laat ze afkoelen.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Klop nu een dressing van het limoensap, ketjap, sesamolie en het pepertje. Trek de gegaarde kip met twee vorken uit elkaar, zodat je mooie draadjes krijgt. Meng nu eerst de dressing door de noedels en vervolgens de overige ingrediënten. Garneer met de sesamzaadjes en de munt.
Lekker met: een taugé- of komkommersalade.
Kiptip: Voor een pittigere variant laat je de mango weg en voeg je nog een pepertje toe.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥