Paasbrunch
Lekker met z’n allen om de tafel voor een gezellige paasbrunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet de hele tijd in de keuken staan, maar wél verrassende en smakelijke gerechtjes op tafel zetten.
Daarom een selectie van gerechten die passen in een zoutarm dieet en gerechten die op een paasbrunch niet misstaan. Kortom makkelijke en simpele recepten, maar wel gezond en vrolijk!
Het was een moeilijke keuze voor de paasbrunch gerechten, maar we hebben uit vele gerechten een keuze kunnen maken. Een verlaat ontbijt gerecht met muesli yoghurt en fruit lust iedereen wel en staat zo op tafel. Kan je ook van te voren al klaar zetten en ziet er ook nog eens prachtig uit! Zoek glaasjes bij elkaar, ze hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn, ook verschillende glaasjes staan prachtig op de brunch tafel.
De aanblik van deze avocado gevuld met ei doet je glimlachen, wie had dat gedacht? Tik een eitje in een avocado en je krijgt dit resultaat na een kwartiertje in de oven.
Avocado’s zijn ook nog eens gezond, dus j lichaam krijgt pook nog wat lekker binnen met deze prachtig gevulde avocado’s met ei
Een warm gerecht mag ook niet ontbreken en we hebben daarvoor twee keuzes, het hippe shakshuka of de altijd lekkere fritattta, aan jou de keus.
Shakshuka is bekend geworden door Ottolenghi die dit gerecht uit het Midden-Oosten bekend heeft gemaakt. Er zijn vele variaties mogelijk op de Shakshuka, maak je eigen variatie met onze basis ingrediënten.
Fritatta is de Oldtime favorite, dit keer met heerlijke groene asperges!
Natuurlijk denken we ook aan een heerlijke salade, als we denken aan het voorjaar. Dit keer een prachtig gekleurde salade met mozzarella, tomaat en basilicum, ook wel in het Italiaans salade Caprese genoemd. Ook weer simpel en makkelijk van te voren klaar te maken. Je kan ook alles aan een stokje steken en zo de deze lekker tomaatjes met mozzarella serveren. Wil je deze serveren met eigengemaakte pesto? Ook hier hebben we een recept voor!
Als toetje maken we een simpel fruit gerechtje wat prima smaakt bij een heerlijk glaasje thee en koffie als afsluiter van de paas brunch. Fruit gedipt in wat chocolade, dus dat kan van alles zijn.
Heb je een chocolade fondue, dan kan je dit op tafel zetten zodat iedereen zijn eigen fruitje (aardbeien, frambozen, banaan) kan dopen in de smeuïge warme cacaobonen chocolade. Maar een paar chocolade paaseitjes op tafel bij de thee of koffie als afsluiter van de brunch zal ook voldoen.
Wij wensen je in ieder geval een heerlijk zonnig en vrolijk Pasen!
Hier alle recepten nogmaals op een rijtje:
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥