Pasta met zalm gegratineerd
Pasta met zalm gegratineerd
Deze pasta met zalm gegratineerd is een heerlijke ovenschotel die je van te voren kan klaar maken en in de oven kan schuiven als je gaat eten. Ook als je een keertje niet thuis bent en er moet wel gekookt worden.
Broccoli, zalm en hüttenkasen zijn allemaal gezonde vetten en voedingstoffen die je binnenkrijgt met deze maaltijd. Altijd goed dus. In het nieuwe recept zijn we uitgegaan van verse zalm om minder zout binnen te krijgen, je kan de schotel ook met blik zalm maken, minder lekker en meer zout, maar ook prima!
Wil je andere pasta dan penne, je kan deze pasta met zalm ook maken met macaroni. Een old time favorite!
Pasta met zalm gegratineerd
20 – 30 min. bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
400 gram verse zalm of 2 blikken zalm à 200 gram
300 gram penne rigate
300 gram broccoli, in kleine roosjes
3 bosuitjes
4 tomaten
200 gram hüttenkäse
2-3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
75 gram geraspte kaas
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden ºC.
Kook de penne en broccoli in ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Snijd de zalm in kleine blokjes of giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes.
Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.
Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.
Tip: vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥