Pastasalade met zalm en rucola
Pastasalade met zalm en rucola
Weer zo’n prachtig recept. Heerlijke pastasalade met zalm, rucola en mascarpone. Een prachtig lunch gerecht voor een warme zomerdag of een stralende lentedag.
Heerlijk om mee te nemen na je werk of lekker in de tuin met een glas wijn. Deze pasta salade is voor vele gelegenheden een heerlijk lunchgerecht. Zelfs bij een goede bbq misstaat deze salade niet op tafel voor de mensen die minder vlees willen eten, maar wel vis eten.
De citroensap maakt de vis een beetje gaar door de zuren die in de citroensap zitten. De rucola geeft een lekker pittig tintje aan de mascarpone die natuurlijk heerlijk romig van smaak is. De balsamico azijn maakt het spannend, dus ik zou zeggen, geniet ervan!
Pastasalade met zalm en rucola
Lunchgerecht
< 20 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
300 gram penne of fusili pasta
2 eetlepels pijnboompitten
250 gram verse zalm, in kleine blokjes
250 gram mascarpone
1 1/2 theelepel citroenrasp
100 gram rucola
2 eetlepels balsamico
zwarte peper
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Meng het citroenrasp met de kleine blokjes zalm en laat even 10 minuten marineren. Hak de rucola grof.
Giet de pasta af, bewaar wat van het kooknat. Schep de zalm met de rucola door de mascarpone en dan door de pasta. Breng op smaak met peper de balsamico azijn. Voeg eventueel nog wat pastawater toe als je het te droog vindt. Bestrooi met pijnboompitten en serveer.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥