Pilaf met shoarmavlees en abrikozen
Pilaf met shoarmavlees en abrikozen
Wat een aparte combinatie van shoarmavlees en abrikozen, dat is het ook! Maar o, zo lekker, dus een keertje iets anders op het menu en je kan zelf oordelen of het combinatie is die je lekker vindt!
Pilaf met shoarmavlees en abrikozen
4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
400 g shoarmavlees
6 bosuitjes
125 g abrikozen (gedroogde)
5 eetlepels olijfolie
300 g rijst (basmati)
1 liter nariumarme vleesbouillon
50 g pistachenoten (gepeld)
Bereiding
Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm en knip de abrikozen in reepjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de rijst op matig hoog vuur tot alle korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15-20 minuten op een laag vuur langzaam gaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar. Schep er de bosuitjes, de abrikozen en pistachenootjes door en roerbak alles nog 2 minuten. Schep de gare rijst door het shoarmavlees en warm het gerecht al omscheppend nog even door.
Lekker met sperziebonen en een komkommersalade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥