Pitabroodje met kip en groenten
Pitabroodje met kip en groenten
Een heerlijke makkelijke maaltijd, een gevuld pitabroodje met kip en groenten. Het staat zo op tafel en is een heerlijk zomers vakantie gerecht. Maar ook als je geen vakantie hebt is dit tóch lekker.
Pitabroodjes bevatten ongeveer 0.9 gram zout per 100 gram. Dat is bijna net zo zout als normaal brood, dus voor een ene keer is dat helemaal niet erg en omdat we het sausje hebben aangepast mag dat natuurlijk best wel een keer omdat we het op een andere manier compenseren.
Maar blijf op de etiketten kijken, er zit veel verschil in de producten, dus het loont de moeite!
Pitabroodje met kip en groenten
4 personen
30 minuten bereidingstijd
Nodig
plank, barbecue of grill, plank, glad scherp mes, wok
Boodschappenlijstje
2 kipfilets
3 eetl. olie
vijfkruidenpoeder
8 pitabroodjes
1 rode ui in ringen
rode en gele paprika in grove stukken
stengel bleekselderij in dunne ringen
100 g peultjes
1 eetl. natriumarme ketjap of sojasaus. Kikkoman)
50 g taugé
Bereiding
Steek de barbecue tijdig aan.
Bestrooi de kip met een beetje olie en het vijfkruidenpoeder. Grill de kip goudbruin aan beide zijden. Rooster ook kort de ui, de paprika’s en de pitabroodjes.
Verwarm de overige olie in de wok en roerbak hierin de bleekselderij. Voeg de peultjes toe en blus af met de sojasaus. Roerbak op het laatst de taugé mee. Rooster de pitabroodjes en snij ze aan een kant open. Snijd de kip in dunne reepjes. Vul de pitabroodjes met de kip en de groenten.
Lekker met: een pittige rode chili dip en een frisse knoflookyoghurt dip.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥