Pitabroodje met runderreepjes
Pitabroodje met runderreepjes
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
400 g runderreepjes
1 rode ui
1 vleestomaat
3 perziken (halve, uit blik)
125 g kerstomaatjes
2 eetlepel olijfolie
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
groene tabasco
snufje kaneel
8 pitabroodjes
snufje peper (versgemalen)
1 krop ijsbergsla
2 dl zure room
3 eetlepel koriander (verse, grof gesneden)
Bereidingswijze
Dep het vlees droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de perziken in kleine stukjes.
Maak een salsa: schep de ui met de tomaat, de perzik en Tabasco en peper naar smaak door elkaar. Snijd de gewassen sla in dunne reepjes. Maak de kerstomaatjes schoon en snijd ze in vieren.
Verhit de olie in een wok en roerbak de rundvleesreepjes al omscheppend in 4-5 minuten bruin en rosé. Schep de gemalen koriander, de komijn, het kaneelpoeder, een paar druppels Tabasco en peper naar smaak erdoor. Verwarm intussen de pitabroodjes. Roer de verse koriander door de salsa.
Snijd de broodjes open en vul ze met de sla, de kerstomaatjes en het gebakken vlees.
Geef de salsa en de zure room er apart bij.
Lekker met tomatensalade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥