Quesadillas met kip
Quesadillas met kip
Deze quesadillas met kip zijn verrassend lekker want de quesadillas worden geserveerd met een heerlijke bonensalade en een eigengemaakte guacamole. Guacamole met verse ingrediënten is niet te vergelijken met de guacamole uit een potje van de supermarkt. Deze is zoveel lekkerder dat je nooit meer anders wil.
Het enige toegevoegde zout zit in de kant en klaar tortilla’s die je koopt en de chilisaus, de rest is nagenoeg zoutarm. Maar veel beter dan als je alles reeds klaargemaakt koopt.
Quesadillas met kip
4 personen
15 minuten bereidingstijd
Nodig
braadpan, koekenpan, brede spatel, mengkom
Boodschappenlijstje
400 g kippendijvlees in reepjes
2 theel. paprikapoeder
peper uit de molen
olie om in te bakken
8 maïstortilla’s
4 eetl. gesneden Jalapeños pepers
1 rode paprika, fijngehakt
150 g geraspte jonge kaas
Voor de bonensalade:
1 blik kidneybonen (300 g) afgespoeld en uitgelekt
1 blik maïs (150 g) afgespoeld en uitgelekt
3 lente-uien in ringen
3 eetl. grofgehakte verse koriander
4 eetl. chilisaus
sap van ½ citroen
peper uit de molen
Voor de guacamole:
2 rijpe avocado’s (geschild, ontpit en in kleine blokjes)
sap van 1 limoen
2 vleestomaten (zonder zaadjes )in kleine blokjes
1 kleine, rode ui gesnipperd
4 kleine, gedroogde chilipepertjes verkruimeld
6 takjes koriander, gehakt
1 theel. komijnzaad
4 eet. maïskorrels (uit blik) afgespoeld en uitgelekt
1 eetl. honing
2 eetl. zure room
peper uit de molen
Bereiding
Kruid het kippenvlees met de paprika en peper. Doe een beetje olie in de braadpan en verwarm. Roerbak hierin de kip goudbruin en gaar op een lage stand en laat daarna afkoelen. Leg vier tortilla’s op het werkvlak en verdeel hierover de kip. Voeg de pepers, de paprika en de kaas aan de tortilla’s toe. Dek ze elk af met een tortilla.
Verhit een beetje olie in de pan. Bak de quesadillas zachtjes tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is. Keer ze halverwege met behulp van een bord voorzichtig om.
Maak de bonensalade van alle ingrediënten en voeg peper naar smaak toe. Snij de quesadillas in punten en serveer de bonensalade met guacamole erbij.
Guacamole maken
Meng de avocado met het limoensap.
Meng de blokjes vleestomaat door de avocadoblokjes.
Voeg de chilipepers, de koriander, de ui, komijnzaadjes, maïskorrels, honing en zure room toe.
Kiptip: Het keren in de pan is vrij lastig. Je kunt de quesadillas ook even in de oven zetten.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥