Recept met garnalen
Recept met garnalen
Ja, soms heb je gewoon zin in lekkere garnalen. Dat kunnen Noorse garnalen zijn, Hollandse garnalen, grijze garnalen of grote garnalen zoals scampi’s of gamba’s. Scampi’s zijn reuzegarnalen en gamba’s zijn kreeftachtigen.
Maar wat doe je als zoutarm wilt eten of tenminste op het zout wilt letten. Dan kan je het beste garnalen kopen die een streepjescode bevatten. Waarom? Dan kan je heel makkelijk kijken welke garnalen van alle garnalen in het schap het minste zout zijn.
Voorgerecht garnalen
En het scheelt nogal tussen de verschillende garnalen. Neem er even de tijd voor, maar kijk even op de achterkant in de supermarkt en vergelijk de etiketten als je garnalen wil eten, want het kan je zo de helft van het zout schelen. Dus als je een recept met garnalen hebt draai het doosje even om en beslis welke garnalen je het beste kan gebruiken.
Als je een voorgerecht met garnalen maakt, zoals bijvoorbeeld de avocado met garnalen, hiervoor hebben we de Biologische garnalen gebruikt, deze bevatten in de supermarkt het minste zout van alle garnalen in het schap.
Voordeel van dit is dat ze ook nog eens biologisch zijn en ook nog eens minder zout bevatten, dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Wat je wel het beste kan doen is de garnalen toch nog even onder de kraan afspoelen zo spoel je toch nóg wat meer zout weg, dep de garnalen daarna even droog met een keukenpapiertje en je kan de avocado vullen met garnalen en avocado. Dus maak gewoon het recept gevulde avocado met garnalen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥