Roergebakken biefstuk met shii-take
Roergebakken biefstuk met shii-take
We hebben niet zoveel recepten voor 1 persoon, maar dit is er dan eentje. Eet je met zijn tweetjes dan verdubbel je de hoeveelheid en geniet je met z’n tweetjes van de wok.
Dit recept is makkelijk omdat alle ingrediënten even in de wok gaat en dus zo klaar is. Deze roerbakken biefstuk smaakt heerlijk met rijst of noedels, net wat jouw voorkeur heeft. De sesamolie die in dit recept staat aangegeven is superlekker bij de biefstuk en geeft een oosters tintje aan de biefstuk. Sesamolie is wel wat duurder dan andere oliën, maar is de moeite waard om een keertje te kopen want ook sesamolie is ook erg lekker door salades. Het geeft een nootachtige smaak aan het gerecht. De shii-take zijn gezond en zo heb je samen met rijst of noedels een prachtig simpele maaltijd op tafel staan!
Roergebakken biefstuk met shii-take
1 persoon
15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
1 biefstuk (á 125 g)
2 eetlepels sesamolie (of slaolie)
1 kleine ui
100 g shii-take (paddestoelen)
3 eetlepels natriumarme ketjap manis
1 eetlepel citroensap
snufje peper
Bereiding
Snijd de biefstuk in blokjes van 2 cm. Pel de ui. Snijd de ui in reepjes en snijd de shii-take paddestoelen in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin de biefstuk 3 minuten op een hoog vuur. Neem de biefstuk uit de pan. Doe dan nog een lepel olie in de pan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de shii-take paddestoelen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de biefstuk, de ketjap en versgemalen peper naar smaak toe. Warm alles nog even goed door en voeg als laatste het citroensap toe.
Serveertp: lekker met rijst of noedels.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥