Rosbief met balsamicosjalotjes
Rosbief met balsamicosjalotjes
45 minuten bereidingstijd
6 personen
Ingrediënten
750 g rosbief
snufje zwarte peper (versgemalen)
50 g boter, ongezouten
2 eetlepels olijfolie
9 sjalotjes (in kwarten)
2 eetlepels suiker (fijne)
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels rode wijn
2 theelepels tijm (gedroogde)
1 theelepel mosterd (natriumarm)
Bereidingswijze
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de rosbief met versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit de boter in een braadslede op het fornuis en bak hierin de rosbief in ongeveer 7 minuten rondom goudbruin. Plaats de braadslede met rosbief in de oven en braad de rosbief 10 minuten op 225°C. Schakel de oven-temperatuur terug naar 180°C en braad de rosbief nog ± 25 minuten (of tot de kerntemperatuur 60°C is).
Verwarm intussen de olijfolie in een pan en voeg de sjalotjes, suiker, balsamico-azijn, rode wijn, peper en tijm toe. Laat het geheel 20 minuten op een laag vuur inkoken tot de sjalot zacht en gekarameliseerd is.
Neem de rosbief uit de oven en laat het vlees 10 minuten in aluminiumfolie verpakt rusten. Schep het braadvet uit de braadslede. Roer het aanbaksel los met 1½ dl water en mosterd. Verwarm de jus nog even op het vuur en breng de jus op smaak met peper. Snijd de rosbief in plakken en serveer de jus en de balsamico-sjalotjes bij het vlees.
Tip: Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥