Satépasteitje
Satépasteitje
55 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
200 g (varkens) vleesreepjes
4 plakjes bladerdeeg
35 g boter
snufje peper (versgemalen)
1 theelepel suiker
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel citroensap
2 eetlepels pindakaas (natriumarm)
1 dl melk
1 eetlepel ketjap manis (natriumarm)
1 ei (losgeklopt)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verhit 25 g boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de varkensvleesreepjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de melk, pindakaas, ketjap en suiker aan het vlees toe en breng deze al roerende aan de kook tot een gebonden satésaus. Voeg tenslotte wat citroensap toe en breng de saus op smaak met peper. Verdeel het satémengsel over een groot bord en laat dit 15 minuten afkoelen.
Vet een bakplaat in met 10 g boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
Verdeel het satémengsel over 4 plakjes bladerdeeg, dek het satémengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥