Scholfilet met limoen
Scholfilet met limoen
Deze scholfilet met wortelpuree lust iedereen wel. Het is een makkelijk gerecht om te bereiden en smaakt zo lekker met de zoete wortel samen met de limoen. Je hebt alleen verse scholfilets nodig, een winterwortels, een limoen en wat slagroom.
Ingrediënten
600 gram scholfilets
600 gram winterwortel
1 limoen
50 g ongezouten roomboter
75 ml slagroom
3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
versgemalen peper
Bereidingswijze
Wrijf de scholfilets in met peper en laat ze even liggen.
Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water in 15 minuten gaar. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit.
Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor. Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij. Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg versgemalen peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door.
Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop. Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets. Strooi het bieslook erover.
Lekker met risotto.
Tip: Vervang de limoen door citroen
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥