Sesam spareribs
Sesam spareribs
60 minuten
8 personen
Ingrediënten
2 kilo spareribs
3 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels honing
6 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels ketjap manis (minder zout)
1 theelepel sereh (poeder, verkrijgbaar bij de toko)
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel koenjit (verkrijgbaar bij de toko)
2 eetlepels sesamzaad
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sesamolie, ketjap, serehpoeder, gemberpoeder, koenjit, sesamzaad en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
Laat de gemarineerde spareribs ± 15 minuten in het midden van de oven voorgaren. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met de overgebleven marinade.
Haal de spareribs even uit de oven en verwarm dan de ovengrill voor en grill de sesam spareribs aan beide zijden in 10 minuten goudbruin en krokant.
Tip: Lekker met frietjes en gemengde salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥