Snelle lamscurry met kikkererwten
Snelle lamscurry met kikkererwten
15 minuten
4 personen
Ingrediënten
500 g lamsvleesreepjes (ongekruid shoarmavlees)
1 eetlepel kerriepoeder (mild)
2 uien
50 g ongezouten boter
2 grote tomaten
6 eetlepels mangochutney
1 dl slagroom
2 eetlepels koriander (fijngehakt)
1 blik kikkererwten, afgespoeld
Bereidingswijze
Meng het vlees met de kerriepoeder. Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de boter in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Schep de uien uit de pan.
Verhit de rest van de boter en roerbak hierin het vlees 7 minuten. Bak de laatste minuut ook de stukjes tomaat en de uien nog even mee. Voeg de mangochutney en de slagroom toe en laat het gerecht 2 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Giet het vocht af van de kikkererwten en spoel ze af en voeg ze toe aan het vlees. Laat het gerecht nog een paar minuten goed door en door warm worden.
Strooi de koriander erover en serveer het gerecht.
Lekker met een frisse groene salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥