Souvlaki
Souvlaki
95 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g varkensfiletlappen (in stukken van 5 cm gesneden)
2 eetlepels citroensap
1 dl yoghurt (Bulgaarse)
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 tomaat
8 blaadjes sla
1 eetlepel Gyroskruiden (zonder zout)
4 pitabroodjes
Bereidingswijze
Meng het vlees met de kruiden, het citroensap en 2 eetlepels olie. Laat het bij voorkeur een paar uur marineren.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Pers het teentje knoflook uit boven de yoghurt en roer er een eetlepel olie door. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de grill en rooster het vlees rondom bruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
Verwarm de pitabroodjes en vul deze met de sla, het vlees en de tomaat. Schep de yoghurtsaus erover.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥