Spaanse gebakken gamba’s met knoflook en uien
Spaanse gebakken gamba’s met knoflook en uien
< 20 min. Bereidingstijd:
4 personen
Ingrediënten
24 gamba’s (rauw)
4 teentjes knoflook
2 kleine uien
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels medium sherry
1 eetlepel citroensap
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie (of uit de diepvries)
Bereiding
Was de gamba’s en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba’s omscheppende in 3-4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.
Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥