Spareribs
Spareribs
80 minuten
6 personen
Ingrediënten
2 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels suiker
6 eetlepels barbecuesaus
6 eetlepels chilisaus
6 eetlepels azijn
theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper (versgemalen)
1 kilo spareribs
Bereidingswijze
Roer in een kom de knoflook, suiker, BBQ-saus, chilisaus, azijn, gemberpoeder, paprikapoeder en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade. Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de spareribs ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, op een rooster met daaronder een schaal, garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ongeveer 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.
Verwarm tenslotte de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Tip: Lekker met gepofte aardappels en geraspte wortel salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥