Spinaziesalade met verse vijgen
Spinaziesalade met verse vijgen
Bijzonder smaakvolle salade en zó makkelijk te maken. Ondanks dat het bijna overbodig is, deze salade is natriumarm en zoutarm. Dat wil zeggen prima te maken als je eters over de vloer hebt en je gasten goed op het zout letten en dus zoutarm eten. Zoals je weet is het voor iedereen goed om minder zout te eten,dus geschikt voor iedereen.
Ben je door alle zoutarme recepten heen? Dan is dit een mooie aanvulling in je repertoire want de salade is gezond en ook nog eens natriumarm. De verse vijgen maken het gerecht bijzonder en de pecannoten geven het een bite, terwijl de mozzarella een prima combinatie vormt met de spinazie en de tomaatjes.
Print dit receptSpinaziesalade met verse vijgen
4 personen
Ingrediënten
200 g verse spinazie
4 verse vijgen
3 tomaten of 12 cherrytomaatjes
1 rode ui
1 bol mozarella
20 g ongezouten pecannoten / walnoten / of cashewnoten
1 eetlepel frambozenazijn
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Was de spinazie en laat de spinazie goed uitlekken of droog deze in de slacentrifuge. Meng de frambozenazijn en de olijfolie met de spinazie en verdeel de spinazie over de borden. Was de vijgen en snijd ze in vieren, leg de vijgen op de spinazie. Snij de rode ui in kleine ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes (gebruik je cherry tomaatjes snijd deze dan in tweeën). Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel deze samen met de tomaat over de salade. Rooster de pecannoten heel kort in een droge koekenpan en verdeel deze over de salade.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥