Spinaziestampot met zalm
Spinaziestampot met zalm
20 – 30 min. bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappels, geschild
150 gram speklap
2 eetlepels olijfolie
250 gram mascarpone
1 gedroogd chilipepertje
3 eetlepels hazelnootolie
300 gram gewassen spinazie, grof gehakt
200 gram verse zalm, in grove blokken
50 gram hazelnoten
Bereiding
Kook de aardappels in water in 25 minuten gaar. Bak de speklap in een koekenpan met anti-aanbaklaag in de olie knapperig en snijd de speklap daarna in kleine stukjes. Bak de zalm in de wok op hoog vuur 4-5 minuten en zet opzij.
Verkruimel de chilipeper over het spek en zet opzij. Rooster de hazelnoten in een koekenpan lichtbruin en hak ze grof. Giet de aardappels af en stamp ze. Schep de mascarpone, spinazie en spekjes met vet erdoor en breng op smaak met de hazelnootolie, peper. Schep tot slot de zalm erdoor. Bestrooi met de hazelnoten en serveer.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥