Stoofpotje met rundvlees
Deze heerlijke Franse runderstoofpot kan je van te voren maken en de dag erna is deze nóg lekkerder.
Je kan de slager de runderriblappen al in dobbelstenen laten sneden, ze doen het graag voor je.
4 personen
150 minuten
Ingrediënten
500 g runderriblappen
150 g sjalotjes
1 winterwortel
1 rode paprika
250 g champignons
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bloem
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 dl wijn (rode)
1 dl natriumarme runderbouillon (van een tablet)
snufje peper
Bereiding
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in flinke dobbelstenen.
Pel de sjalotjes en halveer ze. Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Borstel de champignons schoon, halveer de grote champignons en laat de kleinere heel.
Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin. Voeg de sjalotjes en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee. Bestrooi alles met de bloem en peper naar smaak en voeg de tijm, de rozemarijn, de wijn en de bouillon toe.
Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan in ± 150 minuten helemaal gaar. Voeg 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de paprika en de champignons toe.
Lekker met aardappelpuree en gesmoorde savooiekool of zuurkool.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥