Sudderlapjes met peper en citroen
Sudderlapjes met peper en citroen
4 personen
140 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g runderriblappen
2 vleestomaten
2 uien
1 kleine rode peper
1 citroen
50 g boter
2 eetlepels tomatenpuree
1 natriumarm bouillonblokje
2 blaadjes djeroek poeroet (verkrijgbaar bij de toko)
Bereidingswijze
Snijd de tomaten in partjes. Pel de uien en hak ze fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de rode peper fijn. Pers de citroenen uit, bewaar de schil.
Verhit de boter in een diepe braadpan en bak hierin op een matig vuur het vlees om en om bruin. Neem het vlees uit de pan.
Voeg de ui en rode peper aan het achtergebleven braadvet toe en bak deze 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak deze 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2 minuten. Voeg het citroensap, de schillen, (eventueel de djoeroek poeroet), het vleesbouillontablet en 1 dl water toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Leg het vlees terug in de pan, leg de deksel erop en laat het vlees op een heel laag vuur in ± 2 uur gaar stoven. Verwijder de djoeroek poeroet en de citroenschillen.
Lekker met rijst en snijbonen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥