Thaise kippensoep
Thaise kippensoep
Een gebonden pittige Thaise kippensoep met kokosmelk, citroengras, pepertjes, lente-ui en verse koriander. Deze soep is zo lekker en helemaal niet vergelijken met de soepen die je kan kopen uit pot of blik. Deze versgemaakte Thaise kippensoep is authentiek maar ook aangepast aan het zoutgehalte, want we hebben de vissaus die origineel in het recept zit vervangen door natriumarme ketjap. Deze bevat minder zout en de smaak is er niet minder om.
Probeer deze eens te maken, je zult zien dat de romige kokosmelk bijdraagt aan een fantastische heerlijke Thaise kippensoep.
Thaise kippensoep
4 personen
60 minuten bereidingstijd
Nodig
soeppan, schuimspaan
Boodschappenlijstje
soeppakket met kippenpoten
1 l water
2 zoutarme kippenbouillontabletten
3 dl kokosmelk uit blik
1 theel. verse laos of gemalen laos (toko)
1 stengel citroengras (toko)
½ kleine rode en ½ kleine groene peper in ringetjes
4 gekneusde limoenblaadjes (toko)
1/2 eetl. natriumarme ketjap
1 theel. bruine suiker
1 dl limoen- of citroensap
peper uit de molen
1 lente-ui in stukjes
verse coriander
Bereiding
Leg de inhoud van het soeppakket in de soeppan. Voeg het water met de tabletten toe. Trek hiervan in 1 uur bouillon. Laat die goed afkoelen en neem de kip dan uit de bouillon.
Trek het kippenvlees van de botjes. Bewaar dit in de koelkast.
Schep het gestolde vet van de (afgekoelde) bouillon af.
Breng dan 3 dl bouillon met de kokos in de pan aan de kook. Voeg alle kruiden en de helft van de pepertjes toe. Evenals de vissaus en de suiker. Kook de soep al roerende gedurende 5 minuten. Meng alle kip en het limoensap door de soep. Maak op smaak af met peper. Garneer met het uitje, de koriander en de overige pepertjes.
Lekker met: noedels en een frisse salade.
Kiptip: Begin een dag eerder met het maken van de bouillon.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥