Tikka masala met kipfilet
Tikka masala met kipfilet
De Indiaase keuken staat bekend om zijn heerlijke kruidenmixen, komijn, kaneel, gemberpoeder en cayennepeper wordt veelvuldig gebruikt. Indiaas eten kan pittig zijn, maar dat hoeft helemaal niet, je kan het zo pittig maken als je zelf wilt. Voordeel van Indiaas eten dat je het zout helemaal niet mist, want er worden zoveel kruiden gebruikt die een heerlijke smaak afgeven.
Daarom is Indiaas eten een uitkomst om lekker te koken voor iedereen die nog niet gewend is aan minder zout eten.
Wil je echt niet pittig eten? Laat dan het pepertje weg uit het recept.
Tikka masala met kipfilet
4 personen
15 minuten bereidingstijd
Nodig
plank, glad scherp mes, kom met deksel of plasticfolie, barbecue, wok, kruidenschaar
Boodschappenlijstje
4 halve kipfilets
Marinade:
1½ dl yoghurt
1 theel. citroensap
2 theel. komijn
2 theel. kaneel
1 theel. cayennepeper
2 theel. djahé of gemberpoeder
1 theel. geelwortel of kurkuma
Saus:
1 eetl. olie
2 teentjes gesneden knoflook
1 pepertje in stukjes
½ l bik gepelde tomaten
3 eetl. volle Turkse yoghurt
½ theel. komijn
½ theel. djahé of gemberpoeder
verse koriander voor garnering
peper uit de molen
Bereiding
Snijd de kip in lange repen en leg ze in een kom. Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg die toe. Sluit de kom met een deksel of gebruik folie. Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan. Keer de kip zo nu en dan.
Neem de kip uit de marinade en rooster de kip goudbruin en gaar aan alle zijden. Verwarm de olie voor de saus in de wok en roerbak hierin de knoflook met het pepertje. Blus met de tomaten en voeg al roerende de yoghurt en de kruiden (op smaak) toe. Kook de saus even in tot die aan de lepel blijft hangen. Garneer met de verse koriander.
Lekker met: vers gebakken naanbrood. Let op! Naambord is erg zout, dus kies liever voor een pitabroodje.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥