Tomaat mascarponesaus
Tomaat mascarponesaus
Tomaat mascarponesaus? Wat is dat nu precies?
Nou, dat is een supersimpele saus. Deze kan je kant-en-klaar kopen in de supermarkt en dan zit er, je raadt het al veel zout in. Er zit in 100 gram tomaat mascarponesaus 1.1 gram zout. Best veel, zeker als je deze saus net zo lekker kan maken met minder e-nummer toevoegingen en met veel minder zout.
Deze saus is overheerlijk als je van tomaat houdt. Gelukkig is dit een van de dingen die lekker zijn, ook makkelijk zijn te maken. De saus kan je op voorhand maken en opwarmen wanneer nodig. Ook is deze saus goed in te vriezen wat de tomaat mascarponesaus een prachtige saus maakt om altijd in huis te hebben.
Wij hebben hieronder de meest simpele versie, echt simpele versie opgetekend. Maar deze saus is een heerlijke saus en kan zoveel meer ingrediënten aan. Dus dit is een basis met jouw fantasie als aanvulling.
Courgette, knoflook, uitje, gehakt of zelfs een aubergine maakt deze saus tot een van de basics die je moet beheersen.
Wat heb je nodig? Een blij gepelde tomaten (met het minste zout) en een bakje mascarpone. Koop je een groot bakje mascarpone koop dan ook twee blikken gepelde tomaten
Tomaat mascarponesaus
2 personen
<10 minuten
Ingrediënten
1 bak mascarpone (à 250 gram)
1 blik gepelde tomaten (à 400 gram)
Bereiding
Maak het blik gepelde tomaten open en snijd in het blik met een mes de tomaten in kleine stukken. Verwarm de tomaten in een steelpan op een lag vuurtje en voeg de mascarpone toe. Maak alles warm en serveer bij een pasta.
Tip: bak eerst een uitje uit en pers een knoflook teentje uit in de steelpan alvorens de tomaat toe te voegen.
Tip: voeg gebakken blokjes aubergine toe aan de tomaat mascarponesaus.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥