Thaise salade met gehakt uit de wok
Thaise salade met gehakt uit de wok Thaise salade uit de wok, dit keer met gehakt. De munt en de koriander in het gerecht maken het gerecht écht een Thais gerecht. Bijna nergens wordt...
Thaise salade met gehakt uit de wok Thaise salade uit de wok, dit keer met gehakt. De munt en de koriander in het gerecht maken het gerecht écht een Thais gerecht. Bijna nergens wordt...
Aardappelsoep maken met zalm Deze aardappelsoep is een prachtige soep na alle drukte van kerst en alle maaltijden die er zijn genuttigd. Want we hebben natuurlijk weer met z’n allen teveel gegeten of heb...
Lamsrack met sjalotten-speculaassaus 25 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 1 lamsrack (met 8 ribben) 250 g sjalotjes 1 teentje knoflook 60 g boter (of margarine) 1 eetlepel speculaaskruiden 1 dl rode wijn 1 dl...
Zalmfilet met kruidenroomkaas Hoofdgerecht 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 stukken zalmfilet (à 150 gram) 200 gram peultjes 200 gram jonge geschrapte worteltjes 375 gram voorgekookte minikrieltjes (zonder zout) 2 eetlepels...
Roerbakschotel met gyros en Turkse groenten 25 minuten bereidingstijd 2 personen Ingrediënten 250 g lamsvleesreepjes 2 eetlepels Gyroskruiden zonder zout! 1 kleine gele paprika 1 courgette 2 vleestomaten 3 eetlepels olijfolie 375 g aardappelschijfjes...
Zalmschnitzel met tomatensaus Een zalmschnitzel is een gezonde omega 3 keuze en een prima vervanging voor vlees. Door de zalm te paneren krijg je een heel andere structuur en een lekker knisperend laagje. Ook...
Melktert 4 personen Melktert (‘tert’ is Zuid-Afrikaans voor ‘taart’) is een traditioneel Zuid-Afrikaans dessert, het wordt ook geserveerd als gebak bij koffie en thee. Deze melktert heeft geen korst van bladerdeeg en is daarom,...
Lamspilaf met hazelnoten en rozijnen 45 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 g lamsboutlappen (in blokjes van 1½ cm) 500 g rijst 2 uien 75 g boter 100 g hazelnoten (blanke, grofgehakt) 50 g...
Krokant gebakken schol met bieslookdressing Hoofdgerecht < 20 min. bereidingstijd 2 personen Ingrediënten 4 panklare schollen 4 eetlepels bloem 2 eetlepels olie 25 gram ongezouten boter 1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de...
Shoarmarol 20 minuten bereidingstijd 3 personen Ingrediënten 400 g shoarmavlees (niet gemarineerd) 1/2 eetlepel kruiden zonder zout 1 krop ijsbergsla 3 tomaten 1 komkommer 1 dl knoflooksaus 1 dl yoghurt 3 eetlepels olie...
Scholfilet met limoen Deze scholfilet met wortelpuree lust iedereen wel. Het is een makkelijk gerecht om te bereiden en smaakt zo lekker met de zoete wortel samen met de limoen. Je hebt alleen verse...
Lamslapjes met ketjap 75 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen) snufje peper 3 eetlepels olie 2 uien (fijngesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) 3 eetlepels natriumarme ketjap manis 1 eetlepel citroensap...
Zalmfilet met groente Hoofdgerecht 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 stukken zalmfilet (à 100 gram) 1 dunne prei 2 stengels bleekselderij 4 bosworteltjes 25 gram boter 3 eetlepels olijfolie extra vierge sap...
Thaise lamscurry met gekruide rijst 4 personen 15 minuten voorbereidingstijd 45 minuten bereidingstijd Ingrediënten 500 g lamsboutlappen 2 uien 1 teentje knoflook 5 peperkorrels (zwarte) 1 dl yoghurt (volle) 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel...
Gebakken scholfilet met prei Hoofdgerecht 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 600 gram scholfilet 50 gram hazelnoten 2 sneetjes oud witbrood ½ eetlepel kerriepoeder 1 eiwit peper 25 gram ongezouten boter 4 eetlepels...
Snelle lamscurry met kikkererwten 15 minuten 4 personen Ingrediënten 500 g lamsvleesreepjes (ongekruid shoarmavlees) 1 eetlepel kerriepoeder (mild) 2 uien 50 g ongezouten boter 2 grote tomaten 6 eetlepels mangochutney 1 dl slagroom 2...
Scholfilet met romige courgette Deze scholfilet wordt klaargemaakt in de magnetron, lekker makkelijk en het smaakt ook nog prima! De meeste schol ter wereld wordt door onze Nederlandse vissers gevangen. De schol leeft vooral...
Stoofpot van lam met dadels en amandelen 4 personen 50 minuten bereidingstijd Ingrediënten 500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen) 300 g dadels (medium geconfijte) 1 grote ui 50 g boter 2 theelepels tomatenpuree 1 eetlepel...
Pakketje met scholfilet, venkel en rode ui Ovengerecht < 20 min. bereidingstijd 2 personen Ingrediënten 300 gram scholfilets 2 theelepels chilipoeder 1 kleine venkel 1 rode ui 1 eetlepel geraspte sinaasappel of citroenschil 2...
Gevulde Italiaanse bol met rundvlees 20 minuten 2 personen Ingrediënten 250 g runderpoulet (gaar, in fijne blokjes gesneden) 2 Italiaanse bollen 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (fijngesneden) 1 vleestomaat (in fijne blokjes gesneden)...
Pitabroodje met runderreepjes 30 minuten 4 personen Ingrediënten 400 g runderreepjes 1 rode ui 1 vleestomaat 3 perziken (halve, uit blik) 125 g kerstomaatjes 2 eetlepel olijfolie 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) 1 theelepel...
Gebakken schol met zoete witlof Hollandser kan deze maaltijd bijna niet, een gebakken scholletje en dan ook nog eens geserveerd met witlof. De witlof wordt heerlijk zoet door de toevoeging van de tijm en...
Zalmfilet met brie Hoofdgerecht < 20 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 zalmfilets (à 150 gram) 25 gram ongezouten boter 100 gram roombrie 4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries van Darégal) 1 dl droge...
Zalmfilet met asperges uit de oven Deze combinatie is prachtig, asperges en zalm. We hebben een recept dat ook nog eens uit e oven komt en het dus nog makkelijker maakt om te koken....
Lamsgehaktballetjes op Griekse wijze 4 personen 15 minuten voorbereidingstijd 20 minuten bereidingstijd Ingrediënten 500 g lamsgehakt 4 teentjes knoflook (geperst) 4 eetlepels Gyroskruiden zonder zout! 2 eieren 1 bol mozzarella (in blokjes gesneden) 4...
Gebakken scholfilet met tomaatjes Hoofdgerecht < 20 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 600 gram scholfilet 75 gram bloem 1 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden zonder zout 3-4 eetlepels olijfolie 1...
Sudderlapjes met peper en citroen 4 personen 140 minuten bereidingstijd Ingrediënten 500 g runderriblappen 2 vleestomaten 2 uien 1 kleine rode peper 1 citroen 50 g boter 2 eetlepels tomatenpuree 1 natriumarm bouillonblokje 2...
Gebakken zalm met peterselie tapenade en tagliatelle Hoofdgerecht 20 – 30 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 zalmfilets (à 150 gram) 1 citroen 1 sinaasappel 4 eetlepels fijngehakte peterselie 2 teentjes knoflook 50 gram...
Gestoofde forel met bieslooksaus 4 personen 20 – 30 min. bereidingstijd Ingrediënten 4 stukken forelfilet (à 150 gram) (ontdaan van graat) 50 gram ongezouten boter ½ dl droge witte wijn 1 bekertje crème fraîche...
Hete bliksem Deze aardappel stampot, hete bliksem is een prachtig wintergerecht en alle kleine kinderen zijn er dol op. Want het is een zoete aardappelpuree vermengd met appels. In dit recept wordt ook een...