300 natriumarme recepten
300 natriumarme recepten Een boek van een aantal jaren geleden alweer, ooit gevonden op een boekenmarkt. Het is een boek uit de jaren 80 van een arts, Frank Konings. Het boek is ingedeeld in...
300 natriumarme recepten Een boek van een aantal jaren geleden alweer, ooit gevonden op een boekenmarkt. Het is een boek uit de jaren 80 van een arts, Frank Konings. Het boek is ingedeeld in...
Zoutarme pindakaas Pindakaas wie is er niet groot mee geworden? Was wat dat een prachtige reclame in de jaren 80 met Evert van Benthem, deze reclame is jaren uitgezonden. Calvé heeft hiermee de pindakaas...
Ketjap Manis Ketjap is de Indonesische sojasaus en een bijzondere smaakmaker uit de Aziatische keuken. Ketjap manis, de zoete variant is de meest gebruikte soort. De Indonesische ketjap is donkerder en meer stroperig dan...
Zelf kruidenboter maken met ongezouten boter In een eerder artikel schreef ik al over ongezouten boter. Deze boter is altijd beter dan de gezouten variant, ook al heb je geen natriumbeperking of eet je...
Zoutarm koken stap voor stap, op weg naar een gezonder eten Een mooie titel voor een dun kookboekje, ooit gevonden bij een boekenvoordeel winkel voor nog geen euro. Er staat geen datum in van...
Broodbakmachine brood met minder zout Na lang zoeken de goede broodbakmachine gevonden, want wat is een goede broodbakmachine? De keuze is gemaakt voor deze machine, want zoutarm brood is namelijk een functie op deze...
Zoute producten Wat zijn nu hele zoute producten? Er bestaat een hele lijst van zoute producten, dus deze lijst is zeker niet volledig en misschien gebruik je de producten die op deze lijst staan...
Website voedingswaardetabel De voedingswaardetabel website geeft van heel veel producten de calorieën, eiwitten, vet, suikers, vitamines en mineralen weer. Onder mineralen verstaan we het natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Natrium...
Eten met plezier Het dieetboek voor nierpatiënten ‘Eten met plezier’ is een uitgave van de Nierstichting. Inmiddels zijn er al verschillende uitgaves verschenen van ‘Eten met plezier’. De laatste uitgave is van eind 2012...
Wienerschnitzel zoutarm Een ouderwetse schnitzel, deze kan je bij de slager of supermarkt natuurlijk makkelijk halen en thuis lekker krokant bakken in wat boter met olie. De Wienerschnitzel komt oorspronkelijk uit de Oostenrijkse keuken...
Galette met champignons Galette, dit is de Franse benaming voor een hartige pannenkoek, een zoete pannenkoek noemen ze in het Frans een crêpe. Wij noemen alles gewoon pannenkoek, ongeacht of er zoet of hartig...
Gestoofde komkommer Lees ik dat goed? Ja, dat lees je goed gestoofde komkommer. De naam van het gerecht doet je allerlei gedachten door het hoofd gaan. Je denkt aan stoofvlees want dat associeer je...
Gehaktkruiden zonder zout Toko´s zijn een prachtige manier om even een andere cultuur binnen te stappen. Een toko staat bekend om de vele flesjes en potjes, zakjes en groenten die we niet zo vaak...
Aardappelblokjes van zoete aardappel met champignons Aardappelblokjes en dan niet van de gewone aardappel zoals we deze kennen in de vorm van Eigenheimers en Bintje. Maar aardappelblokjes van de bataat, de zoete aardappel. Het...
Gevulde portobello Mmmhhhhhh, heerlijk een gevulde portobello als voorgerecht. Vaak zijn de portobello´s gevuld met een blauwe kaas zoals roquefort of feta. Helaas geen geschikt recept voor NoSalt want zoals je misschien wel weet...
Recept gehaktbrood Gehaktbrood is een prachtig alternatief voor een gehaktbal en is een van de mooie recepten voor gehakt. Je kan met een gehaktbrood alle kanten op en is ook als broodbeleg erg lekker,...
Courgette recept wokken Wokken van courgette, een praktisch recept voor doordeweeks, wat prima past bij een gebakken stukje vis of vissticks. Want de courgette is heerlijk sappig en heeft een uitstekende smaak door de...
Natriumarme saus met vissticks Hoe lekker is dat? Een gebakken visje van de viskraam, of bij de visboer als je net even in het dorp of in de stad bent en je komt langs...
Geroosterde trostomaatjes uit de oven Trostomaatjes uit de oven met rozemarijn, knoflook, balsamico azijn en poedersuiker is zó gemakkelijk te maken en het smaakt ontzettend lekker bij vele gerechten. De zoetheid van de tomaten...
NoSalt is een Stichting welke tot doel heeft informatie te verschaffen over smaakvol koken én eten met minder zout. Koken én eten met minder zout is voor iedereen goed. Niet alleen voor de mensen die op medisch advies...
Gegratineerde courgette uit de oven Courgette er zijn zoveel recepten met courgette: gevulde courgette, gewokte courgette. Dit is een recept waar de courgette de oven in gaat en we het zout in het recept...
Toastjes met zelfgemaakte salade Altijd een traktatie zo´n toastje en zeker met wat lekkers erop. Zoals je weet is zoutarm eten niet altijd makkelijk en is de keuze in de supermarkt soms lastig, waarom?...
Pasen met minder zout De dagen van Pasen komen er alweer aan, de paasdagen zijn bij uitstek geschikt om te doen waar je even nog geen tijd voor hebt gehad. Vaak wordt de tuin...
Eiersalade met truffel Eiersalade wie is er niet groot mee geworden? Ik in ieder geval wel, toastjes met zalmsalade en eiersalade stonden standaard op tafel als er een verjaardag was. Eiersalade op feestjes Lekker...
Ongezouten boter Boter waaraan geen zout is toegevoegd is een prima product om mee te werken als je een natriumarm of zoutarm dieet volgt. Zoals je inmiddels weet is zoutloos eten een utopie want...
Noedels met boontjes en spinazie Wokken is erg makkelijk en snel Het geheim van wokken is de voorbereiding. Wanneer je alles klaar hebt gezet en je kan aan de slag met de wok is...
Pan con tomate Het is lente en de zomer staat klaar! De eerste zonnestralen maken je blij en vrolijk en je hebt zin om buiten te zitten, lekker te borrelen en te eten. De...
Zoutarme producten Natriumarme mayonaise Er zijn twee merken mayonaise die de stempel natriumarm mogen dragen dat is de Zaanse mayonaise van van Wijngaarden in de tube en de mayonaise in pot van Damhert. In...
Aubergine in olijfolie Meze van aubergine Aubergine is zo’n spannende groenten, want van oudsher komt hij niet voor in ons eetpatroon. Maar we gaan steeds vaker op vakantie en rond het Middellands zeegebied wordt...
Zoutarm eten Zoutarm eten, we beginnen er al aan te wennen. Zoutvaatje niet meer op tafel, geen zout meer toevoegen bij het koken van aardappels en pasta. Erg zoute producten niet meer in huis...