Varkensfricandeau uit de oven met honing en kruidnagels
Varkensfricandeau uit de oven met honing en kruidnagels
Deze varkensfricandeau uit de oven is een prachtige maaltijd, een makkelijk te bereiden gerecht als je mensen wilt verrassen. Deze fricandeau kan je van varkensvlees maken maar je kan ook een kalfsfricandeau gebruiken in dit recept. Dit recept heeft een prachtige mix van kruiden en specerijen en wordt in balans gebracht met het gebruik van ananas.
Fricandeau kruiden
De fricandeau kruiden die hier gebruikt worden zijn kaneel en kruidnagel, deze passen prima bij de ananas die samen met de honing de fricandeau een heerlijke smaak geven.
Kerntemperatuur van varkensfricandeau
Het is belangrijk dat de fricandeau goed op temperatuur is en bi 65 graden is de varkensfricandeau gaar en dit is een goede temperatuur.
Fricandeau marineren
De fricandeau kan je op vele verschillende manieren marineren. In dit recept hebben we gebruik gemaakt van kaneel, kruidnagel en honing, een goede combinatie voor een heerlijke varkensfricandeau.
Varkensfricandeau uit de oven met honing en kruidnagels
70 minuten bereidingstijd
8 personen
Ingrediënten
1 kilo varkensfricandeau (met een dun laagje vet)
2 theelepels kaneel
24 kruidnagels
1 kleine citroen
1 dl honing
50 g bruine basterdsuiker
6 schijven ananas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd ruitjes van 2½ bij 2½ cm en ruim 1 cm diep in het vlees met een scherp mes. Wrijf het vlees in met de kaneel en prik er de kruidnagels rondom in. Boen de citroen goed schoon. Rasp de schil op een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
Bestrijk de onderkant van het vlees met wat van het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede. Bestrijk nu ook de bovenkant met wat van het honingmengsel.
Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
Verhit als het vlees klaar is de grill op de hoogste stand. Leg de plakken ananas op het vlees en bestrijk het geheel met de rest van het honingmengsel. Laat het onder de grill mooi goudbruin en krokant worden. Warm of koud serveren.
Tip: Lekker met een luchtige aardappelsalade met ijsbergsla en tomaten.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥