Vietnamese lenterolletjes
Vietnamese lenterolletjes met frisse dip
Kip met verse kruiden in een rolletje van rijstpapier. Feestelijk, gezond en lekker!
Deze overheerlijke Vietnamese lenterolletjes kun je altijd eten, in de lente, zomer en natuurlijk super ideaal voor een picknick of een lekkere snack onderweg. Gezond en lekker knapperig door de groente.
Wil je een vegetarische versie? Laat dan de kip weg en vervang de kip door de supergezonde gezonde avocado. Zorg er wel voor dat de avocado goed rijp is.
Vietnamese lenterolletjes
20 minuten
4 personen
Nodig
pan, theedoek, kommetje, vork, plasticfolie (eventueel)
2 kipfilets
½ l natriumarme kippenbouillon
125 g taugé
150 g mihoen
3 bosuien in lange repen
1 winterpeen (mandoline) in lange reepjes
15 g verse munt
15 g verse koriander
Eventueel 6 el chilisaus
Bereiding
Breng de kipfilets in de bouillon aan de kook. Kook ze ongeveer 9 min. zachtjes door. Draai het vuur uit, maar laat de kip in de bouillon liggen.
Kook de mihoen en giet deze met koud, stromend water af.
Haal de kipfilet uit de bouillon en trek deze met 2 vorken uit elkaar.
Maak een theedoek nat, wring deze uit en leg op het werkblad. Week per keer een rijstvel totdat hij net zacht is in water. Leg vervolgens op een vochtige theedoek. Beleg ieder vel in een streep van 4 cm in het midden met mihoen, taugé, bosui en de kip. Houd links en rechts 2 cm van de rand vrij. Maak op smaak met munt en koriander. Vouw de randen over de vulling en rol het geheel op tot een strakke rol.
Serveer eventueel met de chilisaus
Lekker met: een frisse dip.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥