Vistajine met paprika
Vistajine met paprika
Een tajine is een Marokkaanse stoofpot van aardewerk en wordt in veel winkels verkocht, niet alleen in winkels waar Oosterse producten worden verkocht. Het is een prachtige schaal met een hoge kegelvormige deksel en kan op het vuur gezet worden.
Ook heb je tegenwoordig een elektrische tajine op de markt en maakt het nog gemakkelijker om uit de tajine te koken. Maar heb je geen tajine en ben je niet van plan er eentje aan te schaffen, dan kan je altijd een hapjespan gebruiken voor dit gerecht. Gaat ook prima!
Vistajine met paprika
4 personen
35 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
600 g kabeljauwfilet
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel Marokkaanse kruiden (ras el hanout)
2 uien, in partjes
1 courgette, in plakken
1 rode en 1 gele paprika, in stukken
1 eetlepel geraspte citroenschil
2-3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
Bereiding
Roer in een grote tajine of hapjespan de olijfolie met de knoflook en kruiden door elkaar. Schep de ui, courgette, paprika en de citroenrasp erdoor en strooi de peterselie erover. Zet de pan met de deksel erop op matig hoog vuur en stoof groente in 10 minuten beetgaar. Schep alles tussen door een of twee keer om. Snijd de vis in 12 stukken en bestrooi ze met peper. Leg de stukken vis tussen de groenten en stoof het gerecht in nog 8-10 minuten zachtjes gaar. Lekker met couscous of Marokkaans brood.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥