Zaanse gehakt-kaaskroketjes
Zaanse gehakt-kaaskroketjes
Deze gehakt-kaaskroketjes zijn heel wat anders dat de kroketten die we kennen en bij de snackbar halen of zelf bakken. Deze kroketjes worden niet gemaakt van ragout die normaal als basis dient voor kroketten. Deze kroketten worden gemaakt van gehakt en kaas. Kaas geeft de kroketten een lekkere smeuïge smaak en de kruiden brengen de kroketten op smaak. Kies de kruiden (zonder zout) die je in je kastje hebt staan of koop gehaktkruiden zonder zout.
Binnen 15 minuten zijn de kroketten klaar op te bakken, frituren duurt enkele minuten.
Zaanse gehakt-kaaskroketjes
4 personen
15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
200 g rundergehakt (of half-om-half)
50 g kaas (jong belegen, heel klein gesneden)
1 ei
natriumarm paneermeel (om te paneren)
1 eetlepel gehaktkruiden zonder zout
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 theelepel natriumarme mosterd
2 eetlepels bloem
olie (om te frituren)
Bereiding
Snijd de kaas in zeer kleine blokjes van een ½ cm. Klop het ei los. Meng het gehakt met 1 eetlepel paneermeel, 2 eetlepels losgeklopt ei, de kaas, de kruiden, de mosterd en de peterselie. Vorm van gehakt 4 rolletjes.
Wentel de gehaktrolletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door een laagje paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verwarm de frituurolie tot 170°C en frituur de Zaanse gehakt-kaaskroketjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld doorVlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥