Zachte kippenleverpate met appelstroop
Kippenleverpate met appelstroop
Misschien niet iets waar je op het eerste plaats aan denkt, kippenleverpaté. Maar het is wel een heerlijk smeersel voor op de boterham of bij de borrel. Omdat je deze natuurlijk zelf maakt heb je natuurlijk het zoutgehalte zelf in de hand en ik kan je vertellen dat deze paté zonder zout toe te voegen heerlijk smaakt. Want de appelstroop maakt het een tikje zoetig wat heerlijk smaakt bij de smaak van de kippenlevertjes.
Deze kippenleverpate met appelstroop is lekker voor bij de lunch of tijdens een feestje.
Zachte kippenleverpate met appelstroop
4 personen
500 g kippenlevers, schoongemaakt
boter om in te bakken
1 ui, gesnipperd
3 takjes tijm, geritst
1 dl cognac
peper uit de molen
150 g koude boter in blokjes
1 eetlepel appelstroop
keukenpapier, koekenpan, keukenmachine, weck- of jampot
Dep de kippenlevers goed droog met wat keukenpapier. Verwarm een beetje boter in de pan en bak ze vervolgens met de ui ca. 4 minuten op hoog vuur. Voeg de tijm toe en blus het geheel af met de cognac. Maak op smaak met peper.
Laat iets afkoelen en doe dit mengsel in de keukenmachine. Voeg al draaiend, beetje bij beetje, de blokjes boter toe. Zorg steeds dat het goed opgenomen wordt. Proef het mengsel en kruid eventueel bij met wat peper. Roer nu de appelstroop erdoor. Doe de paté in een schone weck- of jampot.
Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥