Zalm met beurre blanc
Zalm met beurre blanc
Deze zalm met beurre blanc is een klassieker. Beurre blanc saus is een prachtige heerlijke romige maar ook een tikkeltje zurig door de citroen en daardoor laat de beurre blanc zich prima combineren met de zalm.
Een keertje gemaakt en dit is een recept om te bewaren. De pakjes en de zakjes voor saus bij de zalm halen het in de verste verte niet bij deze zelfgemaakte beurre blanc. En over het zout zullen we al helemaal niet beginnen bij de sauzen uit de pakjes want zoals je waarschijnlijk weet zitten deze boordevol zout en kan je deze beter in het boodschappenvak laten staan.
Zalm met beurre blanc
10 – 20 min bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 zalmfilets met huid à 150 gram
1 sjalot, fijngesnipperd
150 ml droge witte wijn
250 g ongezouten koude roomboter, in kleine vlokjes
1 citroen, schoongeboend
Bereiding
Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 50 ml (1/3) inkoken.
Smelt intussen 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de zalmfilets peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.
Schenk intussen de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Klop op laag vuur met een garde de rest van de boter in kleine porties erdoor. Klop tot een romige saus. Rasp de gele schil van de citroen boven de pan en breng de saus op smaak met 2-3 el citroensap en (witte) peper.
Leg de zalmfilets op 4 borden. Schep er een beetje citroensaus over. Serveer de rest van de saus apart erbij.
Tip: Lekker met aardappelpuree en knapperige haricots verts met dille.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥