Zalm roerbakken met broccoli en cashewnoten
Zalm roerbakken met broccoli en cashewnoten
Een heerlijk gerecht wat zo snel op tafel staat en simpel is te bereiden, dus ook als je geen goede kok bent is dit een prachtig gerecht om te bereiden. Je kan de zalm serveren met aardappelpuree, maar ook rijst en noedels passen hier prima bij. Wil je lekker meer groenten eten omdat deze zo gezond zijn? Voeg dan peultjes of sugar snaps toe en wok deze even mee. Dus een keertje proberen deze zalm lekker roerbakken met broccoli en maak er je eigen gerecht van door andere groenten toe te voegen!
Zalm roerbakken met broccoli en cashewnoten
20 – 30 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
300 gram zalmfilet
300 gram broccoli-roosjes
1 teentje knoflook
5 eetlepel olijfolie
1 theelepel geraspte citroenschil
25 gram boter
3 eetlepels ongezouten cashewnoten
1 eetlepel citroensap
peper
Bereiding
Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes van 5 cm. Kook ondertussen de broccoli roosjes in 5-6 minuten in een flinke laag water gaar, afgieten en uit laten lekken. Pers de knoflook.
Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Voeg de stukjes zalm met de knoflook en de geraspte citroenschil toe en roerbak ze voorzichtig omscheppend 3 minuten. Voeg de broccoliroosjes en de boter aan de zalm toe en bak ze 1 minuut voorzichtig omscheppend mee. Voeg peper naar smaak toe, met het citroensap en de cashewnoten. Direct serveren.
Tip: Lekker met aardappelpuree.
Wijntip: Alsace Riesing, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥