Zalm uit de oven met peultjes en radijs
Zalm uit de oven met peultjes en radijs
Heerlijk! Een zalm uit de oven, je hebt er niet zoveel werk aan en het smaakt ook nog eens fantastisch en zeker met gewokte peultjes en radijsjes. Zo krijg je ook nog wat gezond vitamines binnen want een combinatie van zalm en radijsjes en peultjes staan garant voor een gezonde maaltijd. Aardappeltjes, rijst, maar ook gewoon een beetje versgebakken brood smaakt heerlijk als maaltijd.
Zalm uit de oven met peultjes en radijs
4 personen
20 – 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
600 g zalmfilet zonder huid, in 4 stukken
300 g witte rijst
4 el sesamolie
2 el olie
1 rode ui, in halve ringen
1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
150 g peultjes
½ bosje radijsjes, in plakjes
2 tl sesamzaad
½ bosje koriander, grof gehakt
1 limoen, in partjes
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Marineer de zalmfilet minimaal 10 minuten in 4 el sesamolie.
Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze in 8-10 minuten bruin en rosé van binnen. Verhit intussen de olie in een wok. Fruit de ui met de peperringetjes. Schep de peultjes en de radijsjes erdoor en bak de groenten al omscheppend in 4 minuten knapperig gaar.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de groenten over. Leg de zalmfilet erbij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander. Serveer met de limoenpartjes.
Tip
Bak de gemarineerde zalmfilets ook eens in een beetje olie in een koekenpan. Of bestrijk ze met olie en gril de zalmfilet in de grillpan. Of snijd de zalmfilet in blokjes en rijg ze aan spiesen. Ook lekker op de barbecue!
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥