Zalmfilet in teriyakisaus
Zalmfilet in teriyakisaus
Dit is een mooie variatie op de teriyakisaus uit ene flesje of potje uit de winkel. Deze teriyaki saus maak je heel gemakkelijk zelf met wat mirin of sherry en natriumarme ketjap en is ook nog bijzonder lekker ook.
Zalmfilet in teriyakisaus
Hoofdgerecht
20 – 30 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet (à 150 gram)
2 eetlepels olie
1 dl mirin of medium dry sherry
1 el Japanse natriumarme ketjap
1 eetlepels suiker
2 bosuitjes (in dunne ringetjes)
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege. Roer de mirin of sherry met de ketjap en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet.
Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje. Leg de zalmfilets met saus op vier warme borden en strooi de uiringetjes en sesamzaad erover.
Lekker met (sushi)rijst en een salade van Chinese kool en rettich.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥