Zalmfilet met paprika
Zalmfilet met paprika
Deze zalmfilet met paprika is omringd met alle kleuren van paprika’s. Tegenwoordig hebben we ook oranje paprika, deze staat niet in het recept maar is ook te gebruiken. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze de groene paprika niet zo lekker vinden, deze is meer bitter dan de rode of de gele. Iedereen zijn eigen smaak, gelukkig maar!
Kies de paprika uit die je lekker vindt en gebruik deze in het recept, paprika is namelijk erg gezond. Pesto uit een potje is niet erg lekker en zit vol zout, daarom hier het recept van zelfgemaakte pesto. Deze smaakt hemels en is zo klaar (als je alle ingrediënten in huis hebt) Maar het is echt de moeite waard om deze zelf te maken. zo weet je ook wat erin gaat.
Zalmfilet met paprika
20 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
2 zalmfilets (à 150 gram)
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 eetlepel groene pesto (zelf maken? zie pesto recept)
4 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui
optioneel verse basilicum
Bereiding
Snijd de paprika’s in reepjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika’s ongeveer 5 – 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W). Serveer de zalm met de gewokte paprika’s.
Lekker met tagliatelle en verse basilicum.
Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥