Zalmfilet uit de pan
Zalmfilet uit de pan
Dit recept is prima als je weinig tijd hebt en als je nog wat andere dingen te doen hebt dan in de keukens staan. De zalm staat binnen 10 minuten op tafel. Als tip hebben we knoflookpuree genomen omdat deze heerlijk smaakt bij de zalm, maar indien het lekker weer is buiten kan je ook heerlijke bulgur of couscous salade eten bij de zalm.
Zalmfilet uit de pan
< 20 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet van 125 g
6 bosuitjes
4 takjes dragon
2 eetlepels boter of vloeibare margarine
vierseizoenen peper, versgemalen
½ citroen
Bereiding
Snijd de kontjes van de bosuitjes en halveer de uitjes in de lengte. Ris de dragonblaadjes van de takjes. Verwarm de boter in een hapjespan en leg de zalmfilets erin. Leg de bosuitjes tussen de zalm en strooi er wat peper naar smaak over. Verdeel de dragonblaadjes over en tussen de zalm. Knijp de citroen erboven uit. Zet het deksel op de pan en smoor de zalm en uitjes zachtjes in 8-10 minuten bijna gaar.
Lekker met knoflookpuree: fruit plakjes knoflook zachtjes in wat olijfolie. Stamp gekookte aardappelen fijn en roer ze met warme melk, de knoflook met olie en peper naar smaak tot een fijne puree.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥