Zalmschnitzel met tomatensaus
Zalmschnitzel met tomatensaus
Een zalmschnitzel is een gezonde omega 3 keuze en een prima vervanging voor vlees. Door de zalm te paneren krijg je een heel andere structuur en een lekker knisperend laagje. Ook een zeer goed alternatief voor vissticks.
Hoofdgerecht
20 – 30 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 dunne zalmfilets (à 125 gram – 1 cm dik)
2 citroenen
6 vleestomaten
6 eetlepels fijngeknipte bieslook
4 oude witte boterhammen
50 gram ongezouten cashewnoten
1 ei
8 eetlepels bloem
50 gram ongezouten boter
versgemalen peper
Bereidingswijze
Snijd van 1 citroen 8 schijfjes en pers de andere citroen uit. Snijd de tomaten in stukjes en meng ze met het citroensap, het bieslook en voeg peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
Snijd de korsten van de boterhammen. Verkruimel in een keukenmachine of met de staafmixer de boterhammen met de cashewnoten.
Klop het ei los met een beetje water. Wentel de zalmfilets door de bloem, haal de zalmfilets door het ei en wentel ze vervolgens door het cashewnotenmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Breng op dezelfde manier nog een laagje aan.
Verhit de boter in 2 ruime koekenpannen, wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken.
Bak de zalmfilets (2 per pan) in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg op elke zalmschnitzel 2 schijfjes citroen en geef de tomatensaus er apart bij.
Lekker met gebakken krieltjes en kort gekookte broccoli.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥