Zout Suiker Vet
Zout Suiker Vet
Het is alweer enige tijd op de Nederlandse markt uitgebracht, het boek: Zout, suiker, vet.
De New York Times journalist Michael Moss én Pulitzerprijs winnaar,
heeft onderzoek gedaan naar de voedselindustrie en de relatie met zout, suiker, vet.
Hij doet onthullende uitspraken in zijn boek en beschrijft ook het ontstaan van de voedselindustrie zoals we deze nu kennen van het begin in de jaren 50 en daarmee de start is gemaakt van de kant en klaar maaltijden.
Boek: zout suiker vet
Hoe boek is ingedeeld in drie delen, het begint met suiker, daarna een stuk over vet in ons voedsel en hij besluit het boek met zout. Wanneer je hebt boek leest loop je anders door de supermarkt, je bent je meer bewust van de ‘gevaren’ die schuilen in verpakte voedingsmiddelen. Het is niet alleen het zout wat slecht voor ons is, maar juist ook de toegevoegde suikers die we zonder het te weten vaak in voedingsmiddelen tegenkomen waar we ons niet bewust van zijn.
Ik raad je aan het boek, zout suiker vet, te lezen, al is het alleen maar om te weten dat zelf koken goed voor je is en de kant en klaar maaltijden en allerlei voorverpakte producten slecht, ECHT slecht voor je zijn.
Dus als je soms denkt dat je de kant en klaar producten niet mag kopen omdat er (teveel) zout inzit, wees dan blij want je wilt ze niet eens eten,er zit niet alleen teveel zout in, maar ook suiker en vet.
Bekijk hier het interview met Michael Moss zien wat Tros Radar heeft opgenomen in relatie tot het boek zout suiker vet.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥